Mercimekli Tarhana Çorbası

Mercimekli Tarhana Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı domates rendesi (ben konserve domates kullandım)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 2-3 yemek kaşığı konut tarhanası (miktarını sevdiğiniz kıvama nazaran ayarlayabilirsiniz)
  • 6 su bardağı su
  • 1 çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz

Mercimekli Tarhana Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tenceremize tereyağı koyuyoruz ve kavuruyoruz. Sonra domates rendesi, salça, toz biber ve naneyi ekleyip biraz karıştırarak kavuruyoruz. Dilerseniz zeytinyağıda kullanabilirsiniz.
  2. Malzemeler kavrulduktan sonra tarhanayı ekliyoruz (tarhanayı suyu ekledikten sonra da ekleyebilirsiniz)
  3. Suyu azar azar ekliyoruz ve bir çırpıcı yardımı ile kaynayana kadar karıştırabilirsiniz.
  4. Kaynadıktan sonra sarımsaklar eziciden geçirip tuz ile birlikte ekliyoruz.
  5. Çorbamızı 10-12 dk daha kaynattıktan sonra ocaktan alıyoruz. Afiyet olsun.

Mercimekli Tarhana Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Elmas Kurabiyem
Perişan Kurabiye ( Kopar At Kurabiye)
Kakaolu Portakallı Kurabiye
Pişmaniye Kurabiye (Un Kurabiyesi Lezzetinde)
Tereyağlı Ev Yapımı Çıtır Burma Baklava
Etli Fellah Köftesi ( Asla Dağılmayan )
Hdabla | © 2024 |