Mercimekli Tarhana Çorbası
Mercimekli Tarhana Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı domates rendesi (ben konserve domates kullandım)
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 2-3 yemek kaşığı konut tarhanası (miktarını sevdiğiniz kıvama nazaran ayarlayabilirsiniz)
- 6 su bardağı su
- 1 çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek
- 2 diş sarımsak
- Tuz
Mercimekli Tarhana Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tenceremize tereyağı koyuyoruz ve kavuruyoruz. Sonra domates rendesi, salça, toz biber ve naneyi ekleyip biraz karıştırarak kavuruyoruz. Dilerseniz zeytinyağıda kullanabilirsiniz.
- Malzemeler kavrulduktan sonra tarhanayı ekliyoruz (tarhanayı suyu ekledikten sonra da ekleyebilirsiniz)
- Suyu azar azar ekliyoruz ve bir çırpıcı yardımı ile kaynayana kadar karıştırabilirsiniz.
- Kaynadıktan sonra sarımsaklar eziciden geçirip tuz ile birlikte ekliyoruz.
- Çorbamızı 10-12 dk daha kaynattıktan sonra ocaktan alıyoruz. Afiyet olsun.
Mercimekli Tarhana Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












