Mercimekli Sıkma Köfte
Mercimekli Sıkma Köfte Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 adet patates
- 3 su bardağı ince bulgur
- 6 su bardağı su
- 2 çay bardağı zeytinyağı
- 2 adet soğan
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı kara biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 demet maydanoz
- 6 kısım yeşil soğan
- 2 adet limon
Mercimekli Sıkma Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
- Derin tenceremize mercimek ve küp küp doğranmış patateslerimizi alıyoruz ve 6 su bardağı su ekleyip ocağımıza alıyoruz yumuşayana kadar yeterlice haşlıyoruz.
- Bir tavaya soğanlarımızı küp küp doğruyoruz ve yağımızı ekleyip ocağa alıyoruz pembeleşinceye kadar kavuruyoruz salçalarımızı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz baharatlarımızı ekleyip kapatıyoruz.
- Maydanoz ve yeşil soğanımızı farklı bir kaba küçük küçük doğrayıp hazırlıyoruz.
- Patates yumuşatınca ocağımızı kapatıyoruz ve üzerine 3 su bardağı ince bulgur ekleyip karıştırıp tenceremizin kapağını kapatıyoruz 20 dk kadar kapalı kalacak bulgurlarımızın şişmesini beklicez.
- Tenceremizi geniş bir kabın içine boşaltıyoruz ve tavadaki soğanlı,salçalı sosumuzu üzerine döküyoruz yoğuruyoruz çok aşırı yoğurmanıza gerek yoktur( yoğurma süreci için çok sıcak gelirse büyük tahta kaşık ilede tıpkı misyonu görüyor)
- Limonlarımızı üzerine sıkıyoruz maydonoz ve yeşil soğanlarımızı ekliyoruz karıştırıyoruz içinden biraz alıyoruz parmaklarımız ile avucumuzun içinde sıkıyoruz ve servis tabağına alıyoruz istediğiniz büyüklükte yapabilirsiniz 🙂.
Mercimekli Sıkma Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












