Mercimekli Ekmek (Glutensiz)

Mercimekli Ekmek (Glutensiz) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağından 1 parmak eksik kırmızı yada yeşil mercimek (200 ml)
  • Yarım çay bardağı yoğurt
  • 2 adet yumurta
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı zerdeçal
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tutam kıyılmış dereotu

Üzerine;

  • Susam
  • Çörek otu
  • 1 çay bardağı lor peyniri

Mercimekli Ekmek (Glutensiz) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Akşamdan yıkayıp suda beklettiğimiz mercimeklerin suyunu düzgünce süzelim.
  2. Üzerine dereotu hariç materyalleri ekleyelim ve robottan geçirelim.
  3. Dereotunu ekleyip yağlı kağıt serili kek kalıbına yada uygun borcama döküp, üzerine susamları ve loru serpelim. (küçük kaplarda yaptım bu kez).
  4. 170-180 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirelim.

Mercimekli Ekmek (Glutensiz) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Glutensiz Şehriye Pilavı
Anne Sütlacı (Nişastasız) 3 Malzemeli
Muzlu Fit Kek – Banana Bread
Muhallebili Yaz Pastası
Borcamda Yaş Pasta
Tam Ölçü Mükemmel Limonlu Cheesecake
Hdabla | © 2025 |