Mercimekli Ekmek

Mercimekli Ekmek Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 2 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Karabiber
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

(varsa 2 kaşık karnıyarık otu tozu)

Mercimekli Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. 1 su bardağı mercimeği yıkayıp üzerini geçecek kadar su koyup 1-2 saat bırakalım, suyunu çektiğinde kalan suyu süzelim.
  2. Kalan gereçleri sırasıyla üzerine ekleyip blendırdan geçirelim çok katı olmayan bir kıvamı olacak.
  3. Dilediğiniz kapta yapabilirsiniz (borcam, kek kalıbı, tepsi) 180 derecede 35 dakika kadar denetimli pişirelim.
  4. Soğuduğunda uygunca içini toparlayacaktır, afiyet olsun.

Mercimekli Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Üç Katlı Patlıcan Yemeği
Borcamda Köstebek Pasta Nasıl Yapılır
Güveçte Çilekli Tart
Jalepone Biber Turşusu
Tavuk İskender
Bu Donut Bir Harika
Hdabla | © 2025 |