Mercimekli Bükme (Kıyır Kıyır Oluyor Mutlaka Deneyin)
Mercimekli Bükme (Kıyır Kıyır Oluyor Kesinlikle Deneyin) Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1,5 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 yemek kaşığı maya
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 bardak sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
İç materyali;
- Sıvı yağla inceltilmiş haşhaş (bimde satılıyor)
- 1 çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek
Üzeri için;
- 1 yumurta sarısı
Mercimekli Bükme (Kıyır Kıyır Oluyor Kesinlikle Deneyin) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Sıvı yağla kavrulan kuru soğanlara haşlanmış mercimek, tuz ve karabiber ek edilip iç harç hazırlanır.
- Ilık sütün içerisinde maya ve şeker faal hale getirilir unun ortası havuz formuna getirilir.
- Mayalı süt, ılık su, sıvı yağ ve tuz ile ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur yoğrulur ve yarım saat mayalanmaya bırakılır. 🙃
- Hamur dörde bölünür her bir modül merdaneyle açılır haşhaşlı karışım sürülür, rulo halinde sarılır.
- Elde edilen uzun modül bezelere ayrılır ayrılan bezeler elle açılır mercimekli harç konur ve sarılır.
- Bütün bezeler bu halde hazırlanır yumurta sarısı sürülüp fırında pişirilir. 😋 afiyet olsun 💖.
Mercimekli Bükme (Kıyır Kıyır Oluyor Kesinlikle Deneyin) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









