Mercimekli Bükme (Kıyır Kıyır Oluyor Mutlaka Deneyin)

Mercimekli Bükme (Kıyır Kıyır Oluyor Kesinlikle Deneyin) Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1,5 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 yemek kaşığı maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 bardak sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un

İç materyali;

  • Sıvı yağla inceltilmiş haşhaş (bimde satılıyor)
  • 1 çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek

Üzeri için;

  • 1 yumurta sarısı

Mercimekli Bükme (Kıyır Kıyır Oluyor Kesinlikle Deneyin) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Sıvı yağla kavrulan kuru soğanlara haşlanmış mercimek, tuz ve karabiber ek edilip iç harç hazırlanır.
  2. Ilık sütün içerisinde maya ve şeker faal hale getirilir unun ortası havuz formuna getirilir.
  3. Mayalı süt, ılık su, sıvı yağ ve tuz ile ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur yoğrulur ve yarım saat mayalanmaya bırakılır. 🙃
  4. Hamur dörde bölünür her bir modül merdaneyle açılır haşhaşlı karışım sürülür, rulo halinde sarılır.
  5. Elde edilen uzun modül bezelere ayrılır ayrılan bezeler elle açılır mercimekli harç konur ve sarılır.
  6. Bütün bezeler bu halde hazırlanır yumurta sarısı sürülüp fırında pişirilir. 😋 afiyet olsun 💖.

Mercimekli Bükme (Kıyır Kıyır Oluyor Kesinlikle Deneyin) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Zeytin Kavurma (Kahvaltıların Vazgeçilmezi)
Kumlu Pasta
Mantı Tadında Makarna
Kıymalı Brokoli Çorbası
Soğan Dolması (Videolu)
10 Dakikada Balon Pişi
Hdabla | © 2025 |