Mercimek Mantı
Mercimek Mantı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 çay bardağı köftelik ince bulgur
- 2 su bardağı su
- Tuz
- Karabiber
- Toz biber
- Kimyon
Üzeri için;
- 5 yemek kaşığı yoğurt
- 1 küçük diş sarımsak (isteğe bağlı)
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Kuru nane
- Toz biber
Mercimek Mantı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Küçük bir tencereye güzelce yıkadığımız mercimekleri ve suyu alıp, haşlayalım.
- Mercimekler haşlanıp, suyunu çekince bulguru ekleyelim ve karıştırıp, yarım saat demlenmeye bırakalım.
- Bir kaseye yoğurdu ve ezilmiş sarımsağı alıp karıştıralım.
- Mercimekle bulgur demlenince tuz, karabiber, tozbiber ve kimyon ekleyip karıştıralım.
- Elimizle yuvarlayıp servis tabağına dizelim.
- Üzerlerine sarımsaklı yoğurt ek edelim. Ben süzme yoğurt kullandığım için akışkan olmadı.
- Uygun bir tavada sıvı yağı kızdıralım. Ocağın altını kapatıp, toz biber ve kuru nane ekleyip karıştıralım. Mercimek mantıların üzerine son olarak kızgın yağ gezdirelim.
Mercimek Mantı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















