Mercimek Köftesi (Vegan)

Mercimek Köftesi (Vegan) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 3 su bardağı sıcak su
- 1,5 su bardağı ince bulgur
- Yarım demet taze soğan
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım limonun suyu
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı soğan tozu
- Marul yaprakları (servis için)
Mercimek Köftesi (Vegan) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Mercimekleri yıkayın ve 3 su bardağı sıcak suda haşlayın.
- Mercimekler yumuşayıp suyunu çektikten sonra tencereyi ocaktan alın.
- Haşlanan mercimeklerin üzerine 1,5 su bardağı ince bulguru ekleyin, karıştırın ve tencerenin kapağını kapatarak 15-20 dakika dinlenmeye bırakın.
- Bu sırada taze soğanları ince ince doğrayın.
- Mercimek ve bulgur karışımı ılık hale geldiğinde içine domates salçası, limon suyu, zeytinyağı, tuz, pul biber, toz kırmızı biber ve soğan tozunu ekleyin.
- Tüm gereçleri düzgünce yoğurun.
- Doğradığınız taze soğanları ekleyin ve tekrar yoğurun.
- Köfte harcından modüller alarak form verin ve marul serili bir tabağa dizin. Afiyet olsun!.
Mercimek Köftesi (Vegan) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
