Mercimek Köftesi

Mercimek Köftesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1,5 su bardağı ince bulgur (kısırlık)
  • 3 su bardağı su
  • 2 tepeleme yemek kaşığı salça
  • 1 adet kuru soğan(kuru soğanla birlikte taze soğanda konabilir)
  • Maydanoz
  • Yarım tatlı kaşığı kimyon
  • Yarım tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Sıvı yağ

Mercimek Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kırmızı mercimeği yıkayıp süzün.
  2. 3 su bardağı su ile tencereye alın,kısık ateşte pişirin.
  3. Mercimek patlayıp püre haline gelince ocağı kapatıp bulguru ve tuzunu ekleyin karıştırıp kapağını kapatıp şişmesini bekleyin.
  4. Soğanı kavurup salça ekleyin baharatları da ekleyip ocaktan alın.
  5. Geniş kaba aldığınız mercimeğin içine salçalı soğanı ekleyip,yoğurun.
  6. Biraz dinlendirdikten sonra elinizi ortada ıslatıp elinizin içinde sıkıp şekillendirebilirsiniz.Afiyet olsun.

Mercimek Köftesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Orijinal Pastane Poğaçası
Lezzeti Şahane Et Tantuni Tarifi
Taze Soğanlı Tavuk Salata
Granolamsı Yulaf Tarifi
Waffle
Mantarlı Kuskus Salatası
Hdabla | © 2025 |