Mercimek Köftesi

Mercimek Köftesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1,5 su bardağı ince bulgur (kısırlık)
  • 3 su bardağı su
  • 2 tepeleme yemek kaşığı salça
  • 1 adet kuru soğan(kuru soğanla birlikte taze soğanda konabilir)
  • Maydanoz
  • Yarım tatlı kaşığı kimyon
  • Yarım tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Sıvı yağ

Mercimek Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kırmızı mercimeği yıkayıp süzün.
  2. 3 su bardağı su ile tencereye alın,kısık ateşte pişirin.
  3. Mercimek patlayıp püre haline gelince ocağı kapatıp bulguru ve tuzunu ekleyin karıştırıp kapağını kapatıp şişmesini bekleyin.
  4. Soğanı kavurup salça ekleyin baharatları da ekleyip ocaktan alın.
  5. Geniş kaba aldığınız mercimeğin içine salçalı soğanı ekleyip,yoğurun.
  6. Biraz dinlendirdikten sonra elinizi ortada ıslatıp elinizin içinde sıkıp şekillendirebilirsiniz.Afiyet olsun.

Mercimek Köftesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Borcamda Pratik Kumpir
Brokoli Salatası
Kemalpaşa Çorbası
+5 Ay Bebek Öğünü
Brokolili Esmer Bulgur Pilavı
Kahveli Bisküvi
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet