Mercimek Köftesi

Mercimek Köftesi Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1,5 su bardağı ince bulgur (kısırlık)
- 3 su bardağı su
- 2 tepeleme yemek kaşığı salça
- 1 adet kuru soğan(kuru soğanla birlikte taze soğanda konabilir)
- Maydanoz
- Yarım tatlı kaşığı kimyon
- Yarım tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Sıvı yağ
Mercimek Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kırmızı mercimeği yıkayıp süzün.
- 3 su bardağı su ile tencereye alın,kısık ateşte pişirin.
- Mercimek patlayıp püre haline gelince ocağı kapatıp bulguru ve tuzunu ekleyin karıştırıp kapağını kapatıp şişmesini bekleyin.
- Soğanı kavurup salça ekleyin baharatları da ekleyip ocaktan alın.
- Geniş kaba aldığınız mercimeğin içine salçalı soğanı ekleyip,yoğurun.
- Biraz dinlendirdikten sonra elinizi ortada ıslatıp elinizin içinde sıkıp şekillendirebilirsiniz.Afiyet olsun.
Mercimek Köftesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






