Mercimek Köftesi

Mercimek Köftesi Tanımı İçin Malzemeler

200 ml bardak ölçüsü ile

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 su bardağı kısırlık ince bulgur
  • 3 su bardağı su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ (100 ml
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 adet büyük soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • Yarım tatlı kaşığı pul biber
  • Yarım tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tutam karabiber
  • 4-5 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 avuç ince kıyılmış maydanoz
  • 3-4 adet taze soğan isteğe bağlı

Mercimek Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Mercimekleri güzelce yıkayıp geniş bir tencereye alın üzerine üç su bardağı su ek edip orta ateşte suyunu çekip yumuşayıncaya kadar yaklaşık 20 dakika kadar pişirin.
  2. Ocağın altını kapatın üzerine bulguru ek edip güzelce karıştırın kapağını kapatıp 20 dakika kadar bekletin.
  3. Soğanı küçük küçük doğrayın uygun bir tavaya zeytinyağı ekleyip ısıtın, üzerine soğanları ek edip kavurun .
  4. Üzerine salçaları ekleyip kavurun, baharatları ekleyip karıştırın ve mercimeğin üzerine ek edip karıştırın.
  5. Elinizin dayanacağı sıcaklığa gelince elinizle yeterlice yoğurun elinizle sıktığınızda form alıyorsa olmuş demektir.
  6. Üzerine limon suyu ince doğranmış taze soğan ve maydanozları ek edip tekrar güzelce yoğurun.
  7. Küçük kesimler koparıp avuç içinde sıkıp köfte halini verip servis tabağına alıp marul yaprakları ile servis edebilirsiniz afiyet olsun 😋.

Mercimek Köftesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bol Sebzeli Beşamel Soslu Sebzeli Gratin
Hollandez Soslu Bonfile
Zeytinyağlı Bezelye
Dışı Tül İçi Yumuşacık Browni
3 Kaşık Tatlısı
Mor Havuçlu Atom
Hdabla | © 2025 |