Mercimek Köftesi

Mercimek Köftesi Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1.5 su bardağından az az ince bulgur
- 3.5 su bardağı sıcak su
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet soğan
- 1.5 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 3-4 kol taze soğan
- Yarım demet maydanoz
- Tuz
- 4 adet limon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- Yarım çay kaşığı kimyon
Mercimek Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Mercimeklerimizi güzelce yıkayalım.
- Derin tencerede sıcak suyumuzla birlikte düzgünce pişirelim.
- Pişen mercimeğin altını kapatıp bulgurumuzu ekleyelim. 20 dk dinlendirelim.
- Soğanlarımızı küçük doğrayalım ve yağımız ile kavuralım.
- Kavrulan soğanımıza salçaları ve baharatlarımızı ekleyelim. Karıştıralım güzelce.
- Demlenen mercimek ve bulgurumuzun kapağını açıp biraz soğusun.
- Bu sırada limonlarımızın suyunu sıkalım hazır olsun. Yeşilliklerimizi küçük küçük doğrayalım.
- Mercimeğimize soğan salça karışımımızı döküp tuzuna bakıp tuz ekleyelim.
- Daha sonra yeşillikler ve limon suyunu ekleyelim güzelce karıştıralım. Ve halimizi verelim.
Not: mercimek ve bulgur markası değişiklik gösterebilir. Bu yüzden katı olursa su, yumuşak kıvam üzere gelirse biraz bekletirseniz istediğiniz kovamı alacaktır. Ben dökülen stil kuru mercimek köftesi sevmiyorum bu halde çok hoş oldu.
Mercimek Köftesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


