Mercimek Köftesi
Mercimek Köftesi Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 su bardağı kısırlık bulguru
- 3 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- ¾ çay bardağı sıvı yağı
- 2 adet küçük soğan (veya 1 büyük)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım tatlı kaşığı karabiber
- Yarım tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 2-3 yemek kaşığı limon suyu
- 1 avuç ince kıyılmış maydanoz
- 2-3 kol taze soğan
Mercimek Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Mercimeği yıkayın, 3 bardak suyla haşlayın. Suyu çekince ocağı kapatın, bulguru ekleyip karıştırın. Kapağı kapalı 30 dakika dinlendirin.
- Soğanı yağında kavurun, salçaları ekleyip kavurmaya devam edin. Baharatları ek edin. Karışımı mercimek-bulgur içine ekleyin, ılıyınca yoğurun.
- Maydanoz, taze soğanı ve limon suyunu ekleyip yoğurmaya devam edin. Elinizi hafif yağlayarak köftelere form verin. Marul yaprağıyla ve limonla servis edin.
Mercimek Köftesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






