Mercimek Köftesi

Mercimek Köftesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 su bardağı kısırlık bulguru
  • 3 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • ¾ çay bardağı sıvı yağı
  • 2 adet küçük soğan (veya 1 büyük)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım tatlı kaşığı karabiber
  • Yarım tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 2-3 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 avuç ince kıyılmış maydanoz
  • 2-3 kol taze soğan

Mercimek Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Mercimeği yıkayın, 3 bardak suyla haşlayın. Suyu çekince ocağı kapatın, bulguru ekleyip karıştırın. Kapağı kapalı 30 dakika dinlendirin.
  2. Soğanı yağında kavurun, salçaları ekleyip kavurmaya devam edin. Baharatları ek edin. Karışımı mercimek-bulgur içine ekleyin, ılıyınca yoğurun.
  3. Maydanoz, taze soğanı ve limon suyunu ekleyip yoğurmaya devam edin. Elinizi hafif yağlayarak köftelere form verin. Marul yaprağıyla ve limonla servis edin.

Mercimek Köftesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Narlı, Ayvalı, Portakal Sulu, Brokoli Ve Karnabahar Salatası
Cafe De Karamel Şeftali
Köfte Tarifi
Tel Şehriyeli Bulgur Pilavı
Gelin Pastası
İçli Köfte
Hdabla | © 2025 |