Mercimek Köftesi

Mercimek Köftesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ince bulgur
  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 çay kaşığı tuz

Sos için;

  • 2 adet orta uzunluk kuru soğan
  • 5,5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1,5 yemek kaşığı salça ( karışık kullanabilirsiniz)
  • Yarım limon suyu
  • Toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 demet maydanoz
  • 1 demet taze soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Varsa kuru reyhan
  • Yarım limon suyu

Mercimek Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Mercimeklerin üzerini biraz geçecek su koyun, tuzunu atın suyunu çekip yumuşayana kadar haşlayın.
  2. Ocaktan alınca üzerine bulguru atıp karıştırın.
  3. Soğumaya bırakın mercimekler dinlenirken, soğanı en küçük olabilecek halde doğrayın tavaya yağı alın karamelize olana kadar kavurun, salçayı ek edip kavurun.
  4. Yarım limon suyu sikip ağırlaştırın, ocağın altını kapatıp sosu mercimeğin içine ek edin karıştırın.
  5. Baharatları harca ekleyin,yeşillikleri ince ince doğrayın harca ekleyin ve karışımı yoğurun hal verin ve dilediğiniz üzere servis edin.

Not;Ben kalabalık davetim için tanımı iki katına çıkartarak 20 kişilik yaptım. Kalabalık konuklarınız için o halde yapabilirsiniz.

Yoğurma basamağında su gerektiğini düşünürseniz ki birebir uygularsanız gerekmez:) su değil limon suyu sıkıp ekleyin zira inanılmaz yakışıyor bu köfteye. Deneyip yorum yapmayı ve takibe almayı unutmayın lütfen 🤗 sevgiler.

Mercimek Köftesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Soya Soslu Brokoli Salatası
Demir Tatlısı
Kremalı Meyveli Kek
Tarçınlı Kuru Üzümlü Kurabiye
Çikolatalı Rulo Kurabiye
Kaşık Poğaça
Hdabla | © 2025 |