Mercimek Köftesi

Mercimek Köftesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 çay bardağı ince bulgur (mercimek cinsine ve kullanılan su ölçüsüne nazaran artırılıp azaltılabilir)
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı

Soğan sos için:

  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1/2 (yarım) yemek kaşığı biber salçası

Baharatlar:

  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam köri
  • 1 tutam kişniş
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber

Çiğ eklenen öteki materyaller:

  • Birkaç kısım taze soğan (ben kalmadığı için eklemedim)
  • 1/2 (yarım) demet dereotu

Üzerine:

  • Limon suyu
  • Kesilmiş limon dilimleri

Mercimek Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Mercimeği güzelce yıkıyoruz ve üzerini geçecek kadar su ekleyip haşlıyoruz.
  2. İlk sıcaklığı çıkana kadar bekliyoruz.
  3. Üzerine ince bulgurumuzu ekleyip kapağını kapatıyoruz. Dinlenmeye bırakıyoruz.
  4. Bir tavaya soğanları alıp pembeleşene kadar kavuruyoruz.
  5. Üzerine salçaları ekleyip çiğ kokusu çıkana kadar kavurmaya devam ediyoruz.
  6. İçine tuz, köri ve kişnişi ekleyip soğumaya bırakıyoruz.
  7. Derin bir kaseye haşlanmış mercimek ve bulguru ekliyoruz.
  8. Üzerine kavrulmuş soğan karışımını, ince kıyılmış maydanoz, ince kıyılmış taze nane ve taze soğanı ekliyoruz (olmadığı için ben taze soğan eklemedim).
  9. Bütün gereçleri bir kaşık yardımıyla karıştırıyoruz.
  10. Malzemeleri canlı pişirdiyseniz bu evrede yoğurabilirsiniz.
  11. Şekil vermeden evvel buzdolabında 15 dakika bekletebilirsiniz. Lakin ben bulguru biraz fazladan koyduğum için gereğince katı bir harç elde ettim. Bu nedenle dolapta soğutmadım.
  12. Harcımıza mercimek köftesi biçimi veriyoruz.
  13. Marul yatağında, roka ve limon eşliğinde servis edebilirsiniz.Afiyet olsun.

Mercimek Köftesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kavanozda Diyet Tiramisu
Meyve Şöleni Çikolatalı
Kereviz Tarator Tarifi
Fit Hurma Özlü Kek
Bereketli Çıtır Börek (Yap Buzluğa At)
Lokanta Usulü İzmir Köfte
Hdabla | © 2025 |