Mercimek Köftesi
Mercimek Köftesi Tanımı İçin Malzemeler
- 1.5 su bardağı mercimek
- 1.5 su bardağı kısırlık bulgur
- 4 su bardağı su
İçine;
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı acı biber salçası
- 1 adet soğan
- 7 -8 kol taze soğan
- 7- 8 kısım maydanoz
- 1 yemek kaşığı tuz
Mercimek Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tencereye mercimeği alıp bol su ile yıkayıp süzüyoruz.
- Ardından 4 su bardağı su ile haşlıyoruz.
- Haşlanan mercimeklerin üzerine kısırlık bulguru ve tuzu döküp karıştırdıktan sonra kapağını kapatıp demlenmeye bırakıyoruz.
- Bir tavada sıvı yağ ve minik minik doğranmış soğanı soteliyoruz.
- Salçaları ve doğranmış taze soğanı ekleyip karıştırıyoruz.
- Ocaktan almaya yakın doğranmış maydanozları ekleyip ocağın altını kapatıyoruz.
- Soğuyan mercimeklerin üzerine karışımı döküyoruz ve elimizle yoğuruyoruz.
- Küçük modüller alarak elimizle sıkıyoruz köfte formu veriyoruz.
- Kıvırcıkla servis ediyoruz afiyet bal şifa olsun ♥️.
Mercimek Köftesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






