Mercimek Köftesi

Mercimek Köftesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 1.5 su bardağı mercimek
  • 1.5 su bardağı kısırlık bulgur
  • 4 su bardağı su

İçine;

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı acı biber salçası
  • 1 adet soğan
  • 7 -8 kol taze soğan
  • 7- 8 kısım maydanoz
  • 1 yemek kaşığı tuz

Mercimek Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle tencereye mercimeği alıp bol su ile yıkayıp süzüyoruz.
  2. Ardından 4 su bardağı su ile haşlıyoruz.
  3. Haşlanan mercimeklerin üzerine kısırlık bulguru ve tuzu döküp karıştırdıktan sonra kapağını kapatıp demlenmeye bırakıyoruz.
  4. Bir tavada sıvı yağ ve minik minik doğranmış soğanı soteliyoruz.
  5. Salçaları ve doğranmış taze soğanı ekleyip karıştırıyoruz.
  6. Ocaktan almaya yakın doğranmış maydanozları ekleyip ocağın altını kapatıyoruz.
  7. Soğuyan mercimeklerin üzerine karışımı döküyoruz ve elimizle yoğuruyoruz.
  8. Küçük modüller alarak elimizle sıkıyoruz köfte formu veriyoruz.
  9. Kıvırcıkla servis ediyoruz afiyet bal şifa olsun ♥️.

Mercimek Köftesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çikolatalı Borcam Pastası
Sürülebilir Çikolatalı Islak Kek
Organik Domatesli Zeytinyağli Pirinç Pilavı
Bağırsak Dostu Krep Wrap!
Ev Yapımı Kızılcık Şerbeti Tarifi – Ferahlatıcı Ve Sağlıklı İçecek! (Videolu)
Kırmızı Pancar Salatası
Hdabla | © 2025 |