Mercimek Köftesi

Mercimek Köftesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 çay bardağı ince bulgur
  • 2 su bardağı su

Sosu için;

  • 1 büyük soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1.5 yemek kaşığı domates salçası (tercihe nazaran biber salçası da kullanabilirsiniz)
  • 1 çay bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
  • Kimyon
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Kırmızı toz biber
  • Tuz
  • Dereotu
  • Yeşil soğan
  • Maydanoz

Mercimek Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Mercimeği suyla birlikte ocağa koyalım.
  2. Kaynamaya başladıktan 10-15 dk sonra çırpıcıyla karıştırın.
  3. Kapağını kapatıp suyunu çekene kadar pişirin.
  4. Ocağın altını kapattıktan sonra ince bulguru ekleyelim.
  5. Karıştıralım tencerenin kapağını kapatalım 1 saat bekletelim.
  6. Ayrı bir tavada soğanı ve sarımsağı yağda karamelize edelim.
  7. Salçaları ve baharatları ekleyip sosu hazırlayın.
  8. Mercimek ve sosu birleştirerek güzelce yoğurun.
  9. İnce kıyılmış yeşillikleri ekleyip tekrar karıştıralım.
  10. Şekil vererek marul ya da limon eşliğinde servis edin. Afiyet olsun :).

Mercimek Köftesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Hamsi Sarma
Ezogelin Çorbası
İrmikli Cheesekek
French Tost
Zeytinyağlı Kereviz Yemeği
Pazı Tava
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet