Mercimek Köftesi

Mercimek Köftesi Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 çay bardağı ince bulgur
- 2 su bardağı su
Sosu için;
- 1 büyük soğan
- 3 diş sarımsak
- 1.5 yemek kaşığı domates salçası (tercihe nazaran biber salçası da kullanabilirsiniz)
- 1 çay bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
- Kimyon
- Karabiber
- Pul biber
- Kırmızı toz biber
- Tuz
- Dereotu
- Yeşil soğan
- Maydanoz
Mercimek Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Mercimeği suyla birlikte ocağa koyalım.
- Kaynamaya başladıktan 10-15 dk sonra çırpıcıyla karıştırın.
- Kapağını kapatıp suyunu çekene kadar pişirin.
- Ocağın altını kapattıktan sonra ince bulguru ekleyelim.
- Karıştıralım tencerenin kapağını kapatalım 1 saat bekletelim.
- Ayrı bir tavada soğanı ve sarımsağı yağda karamelize edelim.
- Salçaları ve baharatları ekleyip sosu hazırlayın.
- Mercimek ve sosu birleştirerek güzelce yoğurun.
- İnce kıyılmış yeşillikleri ekleyip tekrar karıştıralım.
- Şekil vererek marul ya da limon eşliğinde servis edin. Afiyet olsun :).
Mercimek Köftesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






