Mercimek Çorbası

Mercimek Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- Zeytin yağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1.5 bardağı mercimek
- 1 tane orta uzunluk havuç
- 1 tane soğan
- 1 tane sarımsak
- 1 tatlı kaşı tuz
- 1çay kaşığı nane
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 6 su bardağı su
Mercimek Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel soğanları doğruyoruz, zeytin yağında kavuruyoruz.
- Havuçları doğruyoruz, 4 dakika kadar kavuruyoruz .
- Mercimeği ekliyoruz ,onları akabinde tereyağınıda ekliyoruz.4 dakika daha kavuruyoruz.
- Suyunu ekliyoruz ve pişene kadar orta ara karıştıyoruz .
- Blenderdan çekiyoruz ve en son olara nane pul biber ve tuzu ekliyoruz.
Mercimek Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


