Mercimek Çorbası
Mercimek Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı mercimek
- 1.5 yemek kaşığı un
- 5 su bardağı su
- Et suyu
- 1 orta uzunluk kuru soğan
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
Mercimek Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yağı ve unu derin bir tencereye alıp, unun kokusu çıkana kadar kavuralım.
- Soğanları ve mercimeği kavurduğumuz unun üzerine atalım. Biraz kavuralım.
- Baharatları, suyu ve et suyunu ek edelim ve pişmesin bekleyelim.
- Pişen çorbayı ocaktan alalım ve blendarla bıztlatalım.
- Çorbamız hazır istediğiniz üzere servis yapabilirsiniz.
Mercimek Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











