Mercimek Çorbası

Mercimek Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı mercimek
  • 1 litre su (kıvama nazaran fazlalaştıra bilirsiniz piştikten sonra)
  • 1 adet orta uzunluk patates
  • 1 adet soğan

Sos için :

  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Mercimek Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Üstte belirttiğim gereçleri bir tencereye koyup kaynaştırıyoruz.
  2. Kaynamaya başladığında köpüğünü alıp tuzunu atıyoruz ve pişmeye bırakıyoruz.
  3. Piştikten sonra 1 yemek kaşığı tereyağ ve sıvı yağı ocağa aldıktan unu ekleyip kavuruyoruz kokusu çıkana kadar.
  4. Kavurduktan sonra çorbadan 1 kepçe alıp içerine döküp hafif karıştırdıktan sonra çorbanın içerisine döküyoruz.
  5. Tavuk suyuda koyabilirsiniz ekstra lezzet için.
  6. Üzeri için de sıvı yağ ve pul biber yaktım. Afiyetler olsun 🌸.

Mercimek Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Şipşak Pudingli Dondurmalı Rulo Pasta
Kızartılmış Domatesli Ve Avokadolu Ekmek
Elmalı Kurabiye
Çilekli Tart Kek
Patatesli Köfte
Fırında Karnabahar-Brokoli Salatası
Hdabla | © 2024 |