Mercimek Badı

Mercimek Badı Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı yeşil mercimek
  • 1 su bardağı çiğ köftelik bulgur
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • Köfte baharı (pulbiber, karabiber, kimyon)
  • 1 adet soğan
  • 1 adet domates
  • Maydanoz
  • Dereotu
  • Zeytinyağı
  • 1 adet limon
  • Yanında yemek için; yaprak

Mercimek Badı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle mercimeği tencereye alalım ve yıkayalım. Üzerine su ekleyip yaklaşık 15 dk pişirelim.
  2. Üzerine bulguru ekleyip kapağını kapatalım.
  3. Bulgur şiştikten sonra içine salça,baharat ve tuzunu atalım.
  4. Sonra soğan ve domatesleri küp küp doğrayalım. Maydanoz ve dereotunu da doğrayalım ve bad’a ekleyip karıştıralım. Zeytinyağını ekleyelim. Üzerine limonu sıkalım. Sivas yordamı mercimek badımız hazır. Yanında yaprakla yerseniz dahada lezzetli oluyor.

Mercimek Badı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kırmızı Köz Çorba (Köz Sebzelerinin Ve Hellim Peynirin Uyumuna Bayılacaksınız)
Karnabahar Köftesi
Su Koymadan Düdüklüde Tandır Tadında Köy Tavuğu
Kandil Simidi
Tavuk Kapama (Basmati Pirinç İle)
Pratik Elmalı Kurabiye
Hdabla | © 2025 |