Mengen Çorbası

Mengen Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 yemek kaşığı bulgur
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 su bardağı soğuk su
  • 4 su bardağı et suyu yahut 2 adet et bulyon
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı pul biber

Mengen Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Pilavlık bulguru yıkayıp, uygun bir tencereye alalım üzerine geçecek kadar su ekleyip pişirelim ve suyunu süzelim.
  2. Ayrı bir tencereye tereyağı alıp eritelim üzerine yemeklik doğradığımız soğanı ekleyip kavuralım.
  3. Daha sonra unu ekleyip biraz daha kavuralım. Salça ve baharatları ekleyip kavuralım. 2 su bardağı suyu ekleyip salça eriyene kadar karıştıralım.
  4. Et suyu ve bulguru ekleyip karıştıralım. Çorba koyu olursa sıcak su ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun🥰

Mengen Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kakuleli Muskatlı İç Pilav
Haydari
Obaruşa
Tart Kalıbında Lezzetli Tatlı
Cevizli Üzümlü Çatlak Kurabiye (10 Dakikada Dünyanın En Lezzetli Kurabiyesi)
Fesleğenli Kabak Cacığı
Hdabla | © 2025 |