Mengen Çorbası
Mengen Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 4 yemek kaşığı bulgur
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 adet soğan
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 2 su bardağı soğuk su
- 4 su bardağı et suyu yahut 2 adet et bulyon
- 1,5 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı nane
- 1 çay kaşığı pul biber
Mengen Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Pilavlık bulguru yıkayıp, uygun bir tencereye alalım üzerine geçecek kadar su ekleyip pişirelim ve suyunu süzelim.
- Ayrı bir tencereye tereyağı alıp eritelim üzerine yemeklik doğradığımız soğanı ekleyip kavuralım.
- Daha sonra unu ekleyip biraz daha kavuralım. Salça ve baharatları ekleyip kavuralım. 2 su bardağı suyu ekleyip salça eriyene kadar karıştıralım.
- Et suyu ve bulguru ekleyip karıştıralım. Çorba koyu olursa sıcak su ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun🥰
Mengen Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








