Menemen
Menemen Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet küçük uzunluk soğan
- 2 diş sarımsak
- 4 adet yeşil biber
- 4 adet domates
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 adet yumurta
- Biraz dilimlenmiş kaşar peyniri
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Menemen Tanımı Nasıl Yapılır?
- Soğanı sarımsakları ve domatesi küp küp doğrayın. Sonra biberlerinizi doğrayın.
- İlk evvel bir tavaya zeytinyağını alın ve soğanları kavurun. Kavrulan soğanların üzerine sarımsak ve biberleri koyun kavurmaya devam edin.
- Kavrulan biber soğan ve sarımsakların üzerine domatesleri dökün. Üzerine tuzu ekleyin ve suyunu çekip kavrulma basamağına gelene kadar pişirin.
- Kavrulma evresine gelince tereyağını ekleyin. Dilimlediğiniz kaşarları da içine atın ve karıştırın. 2 yumurtayı bir kaba koyun yarım çay kaşığı kadar tuz ekleyin ve çırpın.
- Yumurtayı da ekleyin 1 defa karıştırıp, yumurtalar istediğiniz ayarda piştikten sonra altını kapatın. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun deneyip benimle paylaşmayı unutmayın.
Menemen Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









