Meksika Usülü Barbunya Yemeği (Chili Con Carne Tarifi )

Meksika Adabı Barbunya Yemeği (Chili Con Carne Tanımı ) İçin Malzemeler

  • 500 gram dana kıyma
  • 3 adet kapya biber (doğranmış)
  • 2 adet büyük soğan (doğranmış)
  • 2-3 diş sarımsak (isteğe bağlı, ezilmiş)
  • 1 kutu konserve mısır (suyu süzülmüş)
  • 1 kutu konserve kırmızı fasulye (suyu süzülmüş)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • Acı seviyorsan pul biber
  • 1-2 adet defne yaprağı
  • 1-1,5 su bardağı sıcak su
  • Tuz
  • Karabiber

Meksika Tarzı Barbunya Yemeği (Chili Con Carne Tanımı ) Nasıl Yapılır?

  1. Tencereye zeytinyağını alın, kıymayı ekleyin ve suyunu salıp çekene kadar kavurun.
  2. Kıymanın üzerine doğranmış kapya biber ve soğanları ekleyin.
  3. Sebzeler yumuşayana kadar kavurmaya devam edin.
  4. Salçayı ekleyin, 1-2 dakika kavurun.
  5. Konserve mısır ve kırmızı fasulyeyi ekle, karıştırın.
  6. Kimyon, kırmızı toz biber, pul biber, defne yaprağı, tuz ve karabiberi ekleyin.
  7. Ardından sıcak suyunu ek edin.
  8. Kapağını kapatın, kısık ateşte 15-20 dakika pişirin.
  9. Kıvamı çok koyu olursa az ölçüde sıcak su ek edebilirsiniz. 🍽️
  10. Servis önerisi: lavaş, pilav ya da sade yoğurtla nefis masraf. Üzerine biraz limon suyu ya da taze yeşillik serpebilirsin.

Meksika Metodu Barbunya Yemeği (Chili Con Carne Tanımı ) Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fındıklı Tahinli Lokmalık Kurabiye
Dör Çeşit Peynirli Tost
Akşam Yemeği Menüsü
Yulaflı Kurabiye
İncecik Kol Böreği, (Merdane İle Tek Seferinde )
Lotus Kreması
Hdabla | © 2025 |