Mayonezli Tamagoyaki (Japon Usulü Yumurta Ruloları)

Mayonezli Tamagoyaki (Japon Yordamı Yumurta Ruloları) Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • Bir tutam tuz
  • 1 çay kaşığı mayonez
  • 1 çay kaşığı soya sosu (isteğe bağlı)
  • Sıvı yağ (kızartmak için)

Mayonezli Tamagoyaki (Japon Tarzı Yumurta Ruloları) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta karışımını hazırlayın: yumurtaları bir kaseye kırın. İçine şeker, tuz, mayonez ve isterseniz soya sosunu ekleyin.
  2. Tüm materyalleri güzelce çırpın. Mayonez, rulonun daha yumuşak ve dolgun olmasını sağlar.
  3. Tavayı ısıtın: yavaşça yağladığınız tavayı (mümkünse dikdörtgen japon omlet tavası) ısıtın.
  4. Kat kat pişirin: Karışımdan tavaya ince bir katman dökün.
  5. Altı pişince ancak üstü hâlâ hafif akışkanken, kenardan başlayarak rulo yapın.
  6. Ruloyu tavanın kenarına itin, tavayı tekrar yavaşça yağlayın.
  7. Karışımdan bir katman daha dökün ve rulonun üstüne sarın.
  8. Bu süreci 3-4 kat olana kadar tekrarlayın.
  9. Soğutup dilimleyin: piştikten sonra biraz soğumasını bekleyin. Akabinde 1–1. 5 cm kalınlığında dilimleyerek servis yapın.
  10. İstersen bu rulonun içine ince doğranmış yeşil soğan yahut kırmızı biber ekleyebileceğin.

Mayonezli Tamagoyaki (Japon Tarzı Yumurta Ruloları) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çıtır Milföylü, Vişneli Yoğurtlu Tatlı
Fırında Soslu Kanat
Patatesli Yumurta
Kışlık Şişe Menemen
Tavuklu Sultan Kebabı
Sade Kek
Hdabla | © 2025 |