Mayonezli Tamagoyaki (Japon Usulü Yumurta Ruloları)
Mayonezli Tamagoyaki (Japon Yordamı Yumurta Ruloları) Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 çay kaşığı toz şeker
- Bir tutam tuz
- 1 çay kaşığı mayonez
- 1 çay kaşığı soya sosu (isteğe bağlı)
- Sıvı yağ (kızartmak için)
Mayonezli Tamagoyaki (Japon Tarzı Yumurta Ruloları) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta karışımını hazırlayın: yumurtaları bir kaseye kırın. İçine şeker, tuz, mayonez ve isterseniz soya sosunu ekleyin.
- Tüm materyalleri güzelce çırpın. Mayonez, rulonun daha yumuşak ve dolgun olmasını sağlar.
- Tavayı ısıtın: yavaşça yağladığınız tavayı (mümkünse dikdörtgen japon omlet tavası) ısıtın.
- Kat kat pişirin: Karışımdan tavaya ince bir katman dökün.
- Altı pişince ancak üstü hâlâ hafif akışkanken, kenardan başlayarak rulo yapın.
- Ruloyu tavanın kenarına itin, tavayı tekrar yavaşça yağlayın.
- Karışımdan bir katman daha dökün ve rulonun üstüne sarın.
- Bu süreci 3-4 kat olana kadar tekrarlayın.
- Soğutup dilimleyin: piştikten sonra biraz soğumasını bekleyin. Akabinde 1–1. 5 cm kalınlığında dilimleyerek servis yapın.
- İstersen bu rulonun içine ince doğranmış yeşil soğan yahut kırmızı biber ekleyebileceğin.
Mayonezli Tamagoyaki (Japon Tarzı Yumurta Ruloları) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












