Mayonezli Patates Salatası – Hafif Ve Kremamsı Bir Lezzet

Mayonezli Patates Salatası – Hafif Ve Kremamsı Bir Lezzet Tanımı İçin Malzemeler

  • 700 gram patates
  • 1 küçük soğan (ince doğranmış)
  • 150 gram mayonez
  • 1,5 yemek kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı hardal
  • 3 adet haşlanmış yumurta (doğranmış)
  • 10 adet küçük turşu (ince dilimlenmiş)
  • 140 ml ılık su
  • 1 tatlı kaşığı tuz yahut bir ölçü vegeta
  • 1 tutam ince kıyılmış maydanoz

Mayonezli Patates Salatası – Hafif Ve Kremamsı Bir Lezzet Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patatesleri haşlayıp soyun ve ince dilimleyin. Üzerine doğranmış soğan ve turşuyu ekleyin.
  2. Ayrı bir kapta mayonez, sirke, hardal, su ve tuzu karıştırın.
  3. Bu karışımı patateslerin üzerine dökün ve dikkatlice karıştırın. En son yumurta ve maydanozu ek edin.
  4. Kısa bir mühlet sonra patatesler sosu içine çeker ve salata kremamsı bir kıvam kazanır.

Not:Dilerseniz yumurtayı tanımdan çıkarabilir yahut damak zevkinize nazaran farklı gereçlerle zenginleştirebilirsiniz.

Mayonezli Patates Salatası – Hafif Ve Kremamsı Bir Lezzet Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Şiveydiz
Tam Kıvamında Mercimek Köftesi
Fırında Bebek Patates
Çikolatalı Pasta (Hazır Kekten)
Fırında Soslu Mantar
Damla Çikolatalı Kurabiye
Hdabla | © 2025 |