Mayonez

Mayonez Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı hardal tozu (arzu edilirse)
  • 1.5 çay bardağı ayçiçek yağı

Mayonez Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel yumurta sarısı, tuz, limon suyu ve 1 yemek kaşığı yağ güzelce çırpılır.
  2. Daha sonra yağ yavaş yavaş ek edilerek mayonezin katılaşması sağlanır.
  3. Hazır ve kıvamı gelen mayonez ağzı kapalı bir halde buzdolabında koruma edilir.

Afiyet olsun.

Mayonez Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sucuklu Biberli Hellim Peyniri
Tavuklu Çökertme Kebabı
Orman Meyveli Kakaolu Cupkake
Çatlak Kurabiye
Çıtır Çıtır Pizza Tadında Kahvaltılık
Zeytinli Kurabiye
Hdabla | © 2025 |