Mayasız Yumuşacık Pişi

Mayasız Yumuşacık Pişi Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yaklaşık 4 su bardağı un(kontrollü ekleyin, markadan markaya değişebilir)

İç harcı için;

  • Lor peyniri ve kaşar karışımı

Mayasız Yumuşacık Pişi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Derin bir kapta hamur için gerekli materyalleri ekleyip güzelce yoğuruyoruz.
  2. Hamurumuzun ekstra dinlenmesine gereksinimimiz yok.
  3. İç harcı hazırlayana kadar durması kâfi olacaktır.
  4. Lor peyniri ve kaşar rendesini bir kapta biraz tuz ilavesiyle karıştırıyoruz.Dilerseniz peynir çeşitleriyle dilerseniz de ıspanaklı harçtan yapabilirsiniz. Ispanaklı harçtan yaparsanız da harcı pişirmenizi tavsiye ederim.
  5. Hamuru 12 eşit kesime bölüyoruz ve beze formunda yuvarlıyoruz.
  6. İlk bezeyi tezgaha alıyoruz unlamadan merdane yardımıyla küçük pasta tabakları büyüklüğünde açıyoruz.
  7. Ortasına hazırladığımız harçtan ekliyoruz.
  8. Bir ucunu öbür uçla birleştiriyoruz ve fazlalığı çay tabağıyla kesiyoruz.
  9. Diğer bezelere de tıpkı süreci uyguluyoruz kızgın yağa atıp tek tek hepsini kızartıyoruz.
  10. Yumuşacık, yedikçe yediren pişilerimiz hazır. Bol yeşillik ve domatesle servis edebilirsiniz deneyen herkese şimdiden afiyet olsun.

Mayasız Yumuşacık Pişi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yumurtalı Kaṣarlı Patates Kavurma
Arpa Şehriye Pilavı
Etimek Tatlısı
Cevizli Tarçınlı Tatlı Çörek
Tavuk Göğüslü Karnıyarık
Borcamda Zebra Kek
Hdabla | © 2025 |