Mayasız Yumuşacık Pişi
Mayasız Yumuşacık Pişi Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık su
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 çay kaşığı tuz
- Yaklaşık 4 su bardağı un(kontrollü ekleyin, markadan markaya değişebilir)
İç harcı için;
- Lor peyniri ve kaşar karışımı
Mayasız Yumuşacık Pişi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Derin bir kapta hamur için gerekli materyalleri ekleyip güzelce yoğuruyoruz.
- Hamurumuzun ekstra dinlenmesine gereksinimimiz yok.
- İç harcı hazırlayana kadar durması kâfi olacaktır.
- Lor peyniri ve kaşar rendesini bir kapta biraz tuz ilavesiyle karıştırıyoruz.Dilerseniz peynir çeşitleriyle dilerseniz de ıspanaklı harçtan yapabilirsiniz. Ispanaklı harçtan yaparsanız da harcı pişirmenizi tavsiye ederim.
- Hamuru 12 eşit kesime bölüyoruz ve beze formunda yuvarlıyoruz.
- İlk bezeyi tezgaha alıyoruz unlamadan merdane yardımıyla küçük pasta tabakları büyüklüğünde açıyoruz.
- Ortasına hazırladığımız harçtan ekliyoruz.
- Bir ucunu öbür uçla birleştiriyoruz ve fazlalığı çay tabağıyla kesiyoruz.
- Diğer bezelere de tıpkı süreci uyguluyoruz kızgın yağa atıp tek tek hepsini kızartıyoruz.
- Yumuşacık, yedikçe yediren pişilerimiz hazır. Bol yeşillik ve domatesle servis edebilirsiniz deneyen herkese şimdiden afiyet olsun.
Mayasız Yumuşacık Pişi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














