Mayasız Simit Poğaça

Mayasız Simit Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 tane yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3,5-4 su bardağı kadar un

Bulamak için;

  • 2 yemek kaşığı pekmez
  • Yarım su bardağı su
  • Kavrulmuş susam

Üzeri için;

  • Peynir
  • Zeytin
  • Biber
  • Domates

Mayasız Simit Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Un, kabartma tozu, tuz hariç yorma kabına öbür materyalleri ekleyip karıştırın.
  2. Ölçülü olarak un ve öbür materyalleri de ekleyip yumuşak hafif ele yapışan bir hamur elde edin.
  3. Mayasız bir hamur olduğu için çok un kullanmayın, hafif ele yapışan bir hamur çok daha düzgün olacaktır :).
  4. Hamuru 16 bezeye bölüp elinizle yuvarlayın.
  5. Pekmez ve suyu güzelce karıştırın hamurları evvel pekmezli suya sonra kavrulmuş susama heryerini bulayın.
  6. Poğaçaların ortasına elinizle bastırın.
  7. İç materyalinden ekleyip evvelden ısıtılmış 180° fırında güzelce pişirin. Afiyet şifa olsun.

Mayasız Simit Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Marzipan Kek (Marzipan Kuchen-Badem Ezmeli Kek)
Kıymalı Pide Ve Kapalı Patatesli Pide
Arnavut Ciğeri
Cevizli Bursa Lokumu (Tam Tutan Tarif)
Fırında Tavuk Patates
Fransız Stili Deniz Midyesi
Hdabla | © 2025 |