Mayasız Sebzeli Poğaça

Mayasız Sebzeli Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram ora sıcaklığında tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- 2 adet yumurta ( birinin sarısı üzerine sürmek için ayırtın)
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 2 paket kabartma tozu
- 6-7 su bardağı un ( denetimli ekleyin)
- Yarım demet dereotu
- 1 adet kırmızı kapya biber
- 200 gram beyaz peynir
Mayasız Sebzeli Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Derin bir kaba yumuşamış tereyağı, yoğurt, yumurta, sıvı yağ, şeker ve tuzu ekleyip karıştıralım.
- Ardından kabartma tozu, unu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak bir hamur yoğuralım.
- Yoğurduğumuz hamurun üzerine ince doğranmış dereotu, kapya biberi ve peyniri ekleyip tekrar yoğuralım. Bütün gereçler uygunca karışana kadar.
- Hamurdan mandalina büyüklüğünde kesimler alıp yuvarlayıp, yağlı kağıt serili tepsiye dizelim.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp, ısıtılmış fırında alt üst ayarda 180 derecede kızarana kadar pişirelim. Deneyeceklere afiyet olsun.
Mayasız Sebzeli Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













