Mayasız Pratik Lavaş

Mayasız Pratik Lavaş Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 bardak süt
  • Yarım çay bardağından biraz fazla sıvı yağ
  • 1 buçuk tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un (dikkatli bi formda ekleyelim)

Mayasız Pratik Lavaş Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Süt, tuz ve yağı kabın içine koyup karıştıralım.
  2. Unu dikkatli formda ekleyip yoğurmaya başlayın.
  3. Unla hamur toparlayınca tezgahta yoğurmaya devam edin ne yumuşak ne sert bi hamur olucak.
  4. Hamuru istediğiniz büyüklükte bezelere bölüp dinlenmeye bırakın dinlendikten sonra açıp tava da pişirin.

Mayasız Pratik Lavaş Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Arabaşı Çorbası
Diyet Pankek
Kabak Mısır Köfte
Yeşil Mercimekli Ve Arpa Şehriye Çorba
Mantarlı Menemen (Kahvaltılık Kolay Tarif)
Kornişon Turşu
Hdabla | © 2025 |