Mayasız Poğaça
Mayasız Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 100 gram tereyağ (oda sıcaklığında)
- 1 tam yumurta
- 1 su bardağından 1 parmak eksik sulu yoğurt
- 1 su bardağından 1 parmak eksik ayçiçek yağı
- 1 çorba kaşığı üzüm sirkesi
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 4.5 – 5 su bardağı un
İçerisine;
- 200 gr kelle lor peyniri
- Beyaz peynir( peynir kullanacaksak kesinlikle içerisine 1 yumurta akı ekliyoruz ki peynirler dışarı akmasın)
Üzerine;
- 1 yumurta sarısı
- 1 fiske tuz
- 1 yemek kaşığı susam
Mayasız Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamur için gerekli un dışındaki tüm materyaller kaseye alınır.
- Elinizle çırpılırarak karıştırılır.
- Yavaş yavaş un eklenerek hamur yoğurulur.
- Ele yapışmayan yumuşak bir hamur olacak.
- 4 bardaktan sonrası denetimli eklenir.
- Hamur cevizden az büyük olacak biçimde bezelenir.
- Hafifçe bastırarak iç harcı koyulur.
- Sıkıca kapatılır,ek yeri tepsiye gelecek halde dizilir.
- Yumurta sarısı sürülür ve susam serpilir.
- 190 derece alt üst fanlı ayarda kızarana kadar pişirilir. Afiyet şifa olsun.
Mayasız Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















