Mayasız Poğaça

Mayasız Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 100 gram tereyağ (oda sıcaklığında)
  • 1 tam yumurta
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik sulu yoğurt
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik ayçiçek yağı
  • 1 çorba kaşığı üzüm sirkesi
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4.5 – 5 su bardağı un

İçerisine;

  • 200 gr kelle lor peyniri
  • Beyaz peynir( peynir kullanacaksak kesinlikle içerisine 1 yumurta akı ekliyoruz ki peynirler dışarı akmasın)

Üzerine;

  • 1 yumurta sarısı
  • 1 fiske tuz
  • 1 yemek kaşığı susam

Mayasız Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamur için gerekli un dışındaki tüm materyaller kaseye alınır.
  2. Elinizle çırpılırarak karıştırılır.
  3. Yavaş yavaş un eklenerek hamur yoğurulur.
  4. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur olacak.
  5. 4 bardaktan sonrası denetimli eklenir.
  6. Hamur cevizden az büyük olacak biçimde bezelenir.
  7. Hafifçe bastırarak iç harcı koyulur.
  8. Sıkıca kapatılır,ek yeri tepsiye gelecek halde dizilir.
  9. Yumurta sarısı sürülür ve susam serpilir.
  10. 190 derece alt üst fanlı ayarda kızarana kadar pişirilir. Afiyet şifa olsun.

Mayasız Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kahvaltılık Patatesli Menemen
Buzlukta Saklanan Soğuk Kahve Tarifi
Somun Ekmeği
Çay Saati Menüsü 3
Dondurma Tadında Limonlu Cub
Kırmızı Mercimekli Ispanaklı Omlet
Hdabla | © 2025 |