Mayasız Pişi

Mayasız Pişi Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı yoğurt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı un
Kızartmak için;
- Sıvıyağ
Mayasız Pişi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle uygun bir kabın içerisine yoğurt, yumurta, sıvı yağ ve tuz ekleyip karıştıralım.
- Daha sonra unu denetimli bir biçimde ekleyip ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
- Hazır olan hamuru merdane yardımıyla ince bir formda açalım.
- Daha sonra bıçak yardımıyla keserek form verelim.
- Kızgın yağda orta ateşte artlı önlü kızartalım.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 🤗♥️
Mayasız Pişi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












