Mayasız Pişi

Mayasız Pişi Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 su bardağı un
Mayasız Pişi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Un hariç tüm materyalleri bi kapta karıştıralım .
- Unu denetimli ekleyelim ve kulak göğsü kıvamında hamur elde edelim .
- Daha sonra hamuru yarım saat dinlendirelim.
- Dinlendirdikten sonra merdane ile açalım çok büyük gelirse iki ye bölüpte açabilirsiniz.
- İster kurabiye kalıbıyla ister bardakla istediğiniz biçimi verebilirsiniz.
- Şekil verdikten sonra aceleniz yoksa 15 dakika daha dinlendirin, daha düzgün kabarması için dinlendirdikten sonra kızgın yağda pişirin….
Mayasız Pişi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
