Mayasız Peynirli Dereotlu Poğaça

Mayasız Peynirli Dereotlu Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram oda sıcaklığında margarin yada tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı yoğurt
  • 2 adet yumurta (1’inin sarısı üzerine)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım demet dereotu (arttırabilirsiniz)
  • 4 su bardağı un

İçine;

  • Peynir (isteğe bağlı)

Mayasız Peynirli Dereotlu Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Un, peynir ve dereotu hariç tüm gereçler karıştırma kabına alınır ve bi hoş karıştırılır.
  2. Daha sonra azar azar un eklenir ve karıştırmaya devam edilir.
  3. Bir tutam dereotu ince ince doğranır ve hamura katılır tekrar karıştırılır.
  4. Ceviz büyüklüğünde kesimler alıp, elimizle hafif açıp içine peynir konulur.
  5. Sonra ister yassı ister yuvarlak hal verebilirsiniz.
  6. Yağlı kağıt serili tepsimize yerleştirelim ve üzerine yumurta sarısı ve çörekotu atalım.
  7. Önceden ısıtılmış 180° de fırına verilir ve üzeri kızarana kadar 30 dakika pişirilir.

Afiyet olsun🥰

Mayasız Peynirli Dereotlu Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Izgarada Kebap
Reyhan Şerbeti
Glutensiz Mayasız Ekmek
Fırında Köfte Patates Yemeği
Konserve Domates Çorbası
Beyaz Çikolata Soslu Kek
Hdabla | © 2025 |