Mayasız Peynirli Dereotlu Poğaça
Mayasız Peynirli Dereotlu Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram oda sıcaklığında margarin yada tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı yoğurt
- 2 adet yumurta (1’inin sarısı üzerine)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı elma sirkesi
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım demet dereotu (arttırabilirsiniz)
- 4 su bardağı un
İçine;
- Peynir (isteğe bağlı)
Mayasız Peynirli Dereotlu Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Un, peynir ve dereotu hariç tüm gereçler karıştırma kabına alınır ve bi hoş karıştırılır.
- Daha sonra azar azar un eklenir ve karıştırmaya devam edilir.
- Bir tutam dereotu ince ince doğranır ve hamura katılır tekrar karıştırılır.
- Ceviz büyüklüğünde kesimler alıp, elimizle hafif açıp içine peynir konulur.
- Sonra ister yassı ister yuvarlak hal verebilirsiniz.
- Yağlı kağıt serili tepsimize yerleştirelim ve üzerine yumurta sarısı ve çörekotu atalım.
- Önceden ısıtılmış 180° de fırına verilir ve üzeri kızarana kadar 30 dakika pişirilir.
Afiyet olsun🥰
Mayasız Peynirli Dereotlu Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












