Mayasız On Dakikada Yumuşacık Poğaça Tarifi

Mayasız On Dakikada Yumuşacık Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı oda sıcaklığında tatlı yoğurt (ölçü 200 ml)
- 5 su bardağı un (ölçü 200 ml yinede denetimli ek edin ununuzu)
- 1 su bardağı sıvı yağ (ölçü 200 ml)
- 3 paket kabartma tozu
- 1 tane yumurta akı (sarısı üzerine)
- 1 tatlı kaşığı tuz
Mayasız On Dakikada Yumuşacık Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Un ve kabartma tozu hariç bütün materyallerimizi kabımızın içine alıyoruz ve karıştırıyoruz sonra kabartma tozumuzu eleyerek ilave ediyoruz ve unumuzu da denetimli bir biçimde eleyerek ilave ediyoruz, sonra yoğurmaya başlıyoruz pürüzsüz yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
- Yoğurduktan sonra yumurtadan biraz büyük kesimler bölüyoruz hamurumuzdan avcumuzun içinde yuvarlıyoruz ve yağlı kağıt sermiş olduğumuz tepsimizin içine ek ediyoruz hepsini bu formda yapıp bitiriyoruz.
- Bitirdikten sonra poğaçalarımızın yumurta sarısını ek ediyoruz eşit bir biçimde ve alt üst fan ayarlı 200 derece fırınımızda evvelden ısındıktan sonra katıp pişiriyorsunuz altı üstü kızarana kadar.
- Poğaçalarımız piştikten sonra fırınımızdan alıyoruz 10 dakika dinlenmeye bırakıyoruz dinlendikten sonra tüketebilirsiniz şimdiden deneyen herkese afiyet olsun.
Not:Unumuzu ve kabartma tozumuzu eleyerek ilave ediyoruz.
Mayasız On Dakikada Yumuşacık Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
