Mayasız Kolay Pişi

Mayasız Kolay Pişi Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un ( yumuşak bir hamur olacak)

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

Mayasız Kolay Pişi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tüm gereçleri ekleyip güzelce yoğuralım.
  2. Hamuru 10 dakika beklettikten sonra tezgahın üzerine un serpelim ve hamuru tezgaha alalım.
  3. Hamurun üzerine de un serpelim bu sayede kolay kolay açılabilecek.
  4. Önce elimizle sonra merdaneyle çok ince olmayacak şekilde genişletelim.
  5. Çay bardağıyla yuvarlak şekiller verelim isterseniz bütün hamuru bıçakla küçük parçalar keserek tek seferde şekil verebilirsiniz.
  6. Kızgın yağda şekil verdiğimiz hamuru artlı önlü pişirelim.
  7. Pişen pişileri servis tabağına alalım.
  8. Sıcak sıcak çabucak yiyin🥳 bir defa yaparsanız bağımlısı olabilirsiniz o kadar güzel oluyor😍 Şimdiden denemek isteyen herkese afiyet olsun🥳 daha fazlası için beni takip etmeyi unutmayın.

Mayasız Kolay Pişi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çekirdekli Tereyağlı Kurabiye
Un Helvası
Sebzeli Mantarlı Bulgur Pilavı
Havuç Kabak Tarator (En İyi Versiyonu)
Tatlı Toz Biberli Mahlepli Pastane Usulü Tuzlu Kurabiye
Pancarlı Yoğurt Mezesi (2 Malzemeyle Renkli Tarif)
Hdabla | © 2025 |