Mayasız Bayatlamayan Poğaça
Mayasız Bayatlamayan Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 2 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı ayçiçek yağı
- 2 paket kabartma tozu
- 1 tutam dereotu
- 2 adet yumurta
- 2 tatlı kaşığı silme tuz
- Aldığı kadar un (ben 5 su bardağı kullandım)
Üzeri için;
- 1 yumurta sarısı
- 1 kaşık süt
- Çörek otu
Mayasız Bayatlamayan Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle 2 yumurta ve 2 çay bardağı yoğurdu karıştırıyoruz. (çay bardağım biraz büyük).
- Sonrasında 1 çay bardağı yağ, isteğe bağlı dereotu ve 10 damla sirke katıp karıştırıyoruz. ( sirke bayatlatmıyor ve kıyır kıyır olur).
- İyice karıştırdıktan sonra son olarak unumuzu, 2 paket kabartma tozunu ve 1,5 tatlı kaşığı tuzu ek edip elimize yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğuruyoruz. (ne çok katı ne çok yumuşak olmalı).
- Elde ettiğimiz hamuru 10 dakika dinlendirdikten sonra dilediğiniz üzere şekillendirebilirsiniz. (bu tanımda 2,5 3 tepsi çıkıyor tıpkı orantıda ister azaltıp ister çoğaltarak hazırlayabilirsiniz).
- Tepsiye koyduğumuz poğaçaları evvelden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar(yaklaşık 20 dakika) pişirelim.
- İster sıcak ister soğuk servis edebilirsiniz deneyeceklere afiyet olsun:).
Mayasız Bayatlamayan Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










