Mayalı Poğaça Tarifi

Mayalı Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı ılık su
- 1 adet yumurta
- 1 paket yaş maya
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 4 yemek kaşığı şeker
- 7 buçuk su bardağı un
Üzeri için;
- 1 yumurta sarısı
- Çörek otu
- Susam
Mayalı Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yoğurma kabına ılık su, ılık süt, yaş maya ve şeker alınarak karıştırılır maya eritilir.
- Ardından sıvı yağ, yumurta, tuz ve şeker de eklenerek karıştırılır.
- Unu yavaş yavaş ekleyerek yoğurun.
- Yoğurulan hamurumuzu 35-45 dakika kadar dinlenmeye bırakalim .
- Yumurta büyüklüğünde kesimler koparılarak yuvarlanıp yağlı kağıt serilmiş tepsimize dizielim.
- Üzerine yumurta sarısı sürülüp, çörek otu ve susam serpildikten sonra 25-30 dakika kadar daha tekrar bekletelim.
- 190 derece fırında altli ustlu biçimde pişmeye bırakılır.
- Pişme mühleti fırına nazaran değişebilir 20-25 dakika kadar bir müddette pişecektir.Afiyet olsun. 🧡🧡🔪
Mayalı Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

