Mayalı Poğaça

Mayalı Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 adet yumurta (sarısı üzerine beyazı içine)
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 paket maya
- 2 yemek kaşığı şeker
- 5,5-6 su bardağı un (5’ten sonrasını denetimli ekleyin ele çok yapışmayan yumuşacık bir hamur elde etmeniz lazım)
- 1,5 tatlı kaşığı tuz(hamurun tadına bakıp damak tadınıza nazaran ekleyebilirsiniz)
İç harcı için;
- Lor peyniri
- Maydanoz
- Peynir altı suyu
- Sıvı yağ
- Tuz
Mayalı Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- İç harcı;Maydanozları küçük küçük doğrayıp lor peyniriyle karıştırın. Göz kararı peyniraltı suyu, sıvı yağ ve tuzu ekleyin. Karışımın cıvık bir kıvamda olması lazım ki poğaçanın içi kuru kuru olmasın.
- Hamuru;süt ve suyu küçük bir tencerede karıştırıp ocakta ılıtın.
- Hafif parmağınızı yakacak ısıya geldiğinde ocaktan alın ve şekeri ekleyip içinde eritin.
- Ardından bir paket mayayı ekleyip yeterlice havalandırarak karıştırın.
- Burada mayanın etkinleşmesi lazım. Şayet asit sesi geliyorsa etkinleşmiş demektir.
- Yumurta beyazı ve yağı karıştırdığınız kaba mayalı karışımı yavaşça dökün ve daima karıştırın.
- Karışımın bu adımda elinizi yakan bir ısıda olmaması lazım ki yumurta beyazını pişirmesin.
- Daha sonra un eklenir ve hamur güzelce yoğrulur.
- Tuz, un ekleme işinin sonlarına hakikat hamura eklenir.
- Hamur yumuşak ve hafif ele yapışan bir kıvama gelince üstü streç sinemayla kaplanır, bir örtüye sarılır ve kabarması için sıcak bir ortamda 1,5-2 saat bekletilir.
- Fırına koymadan üzerlerine yumurta sarısı sürülür ve çörekotu eklenir. Fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.
Mayalı Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

