Mayalı Pişi Tarifi ( Asla Yağ Çekmiyor )

Mayalı Pişi Tanımı ( Asla Yağ Çekmiyor ) İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı ılık su (600 ml)
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket yaş maya (42 gram)
  • 7 su bardağı un (yaklaşık – denetimli ekleyin)

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

Mayalı Pişi Tanımı ( Asla Yağ Çekmiyor ) Nasıl Yapılır?

  1. Mayayı eritin: geniş bir yoğurma kabına ılık suyu alın.
  2. İçine şekeri ve yaş mayayı ekleyip karıştırın.
  3. Maya eridikten sonra 4-5 dakika bekleyerek etkinleşmesini sağlayın.
  4. Hamuru yoğurun: üzerine tuzu ve azar azar unu ekleyerek yumuşak ancak ele yapışmayan bir hamur yoğurun.
  5. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp, sıcak bir ortamda yaklaşık 45-60 dakika mayalanmaya bırakın.
  6. Hamur en az 2 katı kadar kabarmalı.
  7. Hamuru şekillendirin: mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde kesimler koparıp hafif yağladığınız yerde çok ince olmayacak halde açın parmağınızın ucuyla orta kısmında delik oluşturun hepsine tıpkı süreci uygulayın.
  8. Kızartma süreci: geniş bir tavaya bol sıvı yağ koyup uygunca kızdırın.
  9. Hamurları yağa atın ve orta ateşte, her iki tarafı altın sarısı renk alana kadar kızartın.
  10. Servis: kızaran pişileri sıcak servis yapın.
  11. Peynir, zeytin yahut reçelle çok uyumlu olur.

Afiyet olsun 🥰

Püf noktaları: hamurun çok yumuşak fakat ele yapışmayan kıvamda olması değerlidir. Açma sürecinde un kunlanmayınız. Yağ gereğince kızgın olmalı. Düzgünce ısınmayan yağda pişi yağ çeker.

Mayalı Pişi Tanımı ( Asla Yağ Çekmiyor ) Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kıyır Kıyır Malzemesiz 4 Dörtlük Kurabiye
Kabak Ve Patlıcanlı Köfte
Sebzeli Mücver
Dubai Cup
Kornişon ( Salatalık ) Turşusu – Tam Ölçüsünde Kütür Kütür
Robotta Çiğ Köfte 15 Dakikada Hazır
Hdabla | © 2025 |