Mayalı Pişi Tarifi ( Asla Yağ Çekmiyor )
Mayalı Pişi Tanımı ( Asla Yağ Çekmiyor ) İçin Malzemeler
- 3 su bardağı ılık su (600 ml)
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket yaş maya (42 gram)
- 7 su bardağı un (yaklaşık – denetimli ekleyin)
Kızartmak için;
- Sıvı yağ
Mayalı Pişi Tanımı ( Asla Yağ Çekmiyor ) Nasıl Yapılır?
- Mayayı eritin: geniş bir yoğurma kabına ılık suyu alın.
- İçine şekeri ve yaş mayayı ekleyip karıştırın.
- Maya eridikten sonra 4-5 dakika bekleyerek etkinleşmesini sağlayın.
- Hamuru yoğurun: üzerine tuzu ve azar azar unu ekleyerek yumuşak ancak ele yapışmayan bir hamur yoğurun.
- Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp, sıcak bir ortamda yaklaşık 45-60 dakika mayalanmaya bırakın.
- Hamur en az 2 katı kadar kabarmalı.
- Hamuru şekillendirin: mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde kesimler koparıp hafif yağladığınız yerde çok ince olmayacak halde açın parmağınızın ucuyla orta kısmında delik oluşturun hepsine tıpkı süreci uygulayın.
- Kızartma süreci: geniş bir tavaya bol sıvı yağ koyup uygunca kızdırın.
- Hamurları yağa atın ve orta ateşte, her iki tarafı altın sarısı renk alana kadar kızartın.
- Servis: kızaran pişileri sıcak servis yapın.
- Peynir, zeytin yahut reçelle çok uyumlu olur.
Afiyet olsun 🥰
Püf noktaları: hamurun çok yumuşak fakat ele yapışmayan kıvamda olması değerlidir. Açma sürecinde un kunlanmayınız. Yağ gereğince kızgın olmalı. Düzgünce ısınmayan yağda pişi yağ çeker.
Mayalı Pişi Tanımı ( Asla Yağ Çekmiyor ) Fotoğraflı Yapılışı













