Mayalı Pişi (Mayalı Hamur Kızartması)
Mayalı Pişi (Mayalı Hamur Kızartması) Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı ılık su
- 5 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
Mayalı Pişi (Mayalı Hamur Kızartması) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bir kabın içine maya ,şeker ve ılık suyu koyup karıştırıyoruz.
- Unumuzu yavaş yavaş ekleyerek koyup tuzunu da ekleyip yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
- Hamurumuzu mayalanması için yarım saat kadar dinlendiriyoruz.
- Dinlenen hamurumuzu iki eşit kesime bölüyoruz bir modülünü alıp merdane yahut oklava yardımıyla açıyoruz ve biçim veriyoruz .
- Ben bardakla yuvarlak hali verdim istediğiniz hali verebilirsiniz .
- Tavaya sıvı yağımızı koyup önlü artlı formda kızartıyoruz bütün hamur bitene kadar devam ediyoruz ve hazır.
Mayalı Pişi (Mayalı Hamur Kızartması) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












