Mayalı Pamuk Poğaça

Mayalı Pamuk Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kuru maya
  • Yarım çay bardağı toz şeker
  • 1 zirveli tatlı kaşığı tuz
  • Alabildiği kadar un

Son basamakta hamuru toparlamak için;

  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ

Üzeri için;

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 çay kaşığı yoğurt

Mayalı Pamuk Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Ilık su, süt şeker ve mayayı karıştırıyoruz. Beş dakika kadar etkinleşmesi için bekleyelim. Dikkat edilmesi gereken en değerli şey su ve sütun sıcak olmaması, katiyetle ılık olacak yoksa hamurunuz sert, poğacanız kuru olur. Maya aktifleşince sıvı yağ ekliyoroz.
  2. Ununu üzerine tuzu ekliyoruz ve yavaş yavaş sıvılarla birleştiriyoruz. Ele yapışan yumuşak bir hamur olacak.
  3. Hamuru güzelce yoğuralım, en son toparlarken yağını üzerine döküp kenarlardan toplaya toplaya yoğuralım ve hamurun üzerini örtüp bir saat kadar dinlendirelim.
  4. Mayalanan hamurun havasını alalım yumurta kadar bezeler alıp sekilllendirip tepsiye dizelim.
  5. Yumurta sarısının içine yoğurt koyup karıştıralım, poğaçalarımız üzerine sürelim. Bu formda daha hoş kızaracaktır 🙂 üzerine susam serpip, evvelden ısıtılmış 180° fırında kızarana kadar pişirelim.

Afiyet olsun 🙂 🌸

Mayalı Pamuk Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yeşil Mercimekli Bulgurlu Misket Köfte
Fırında Patlıcan Musakka
El Açaması Lezzetinde Hazır Yufkadan Börek
Mantı Çorbası
Kahvaltılık Kefir Smoothie (Diyet)
24 Kişilik Tam Ölçülü Islak Kek
Hdabla | © 2025 |