Mayalı Hamur Puffidik
Mayalı Hamur Puffidik Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım paket yaş maya
- 1,5 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 su bardağı ılık su
- 4 su bardağı un
Kızartmak için ;
- Sıvı yağ
Mayalı Hamur Puffidik Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamurumuzu yoğurmak için uygun bir kap içerisine maya,şeker, ılık suyu alalım ve maya çözülene kadar karıştıralım.
- Sonrasında mayanın etkinleşmesi için üzerini 5 dakika streç flim ile kapatalım.
- Süre sonunda streçi kaldırıp tuzu ekleyelim ve unu eleyerek hamur kıvamına getirerek yoğuralım.
- Hafif ele yapışan yumuşak kıvamlı hamur elde edelim.
- Hamurumuzu yoğurduktan sonra üzerini streçleyelim ve pak bez ile sararak 40 dakika dinlenmeye bırakalım.
- Tezgah üzerine un serperek daha sonra dinlenen hamurumuzu tezgahın üzerine alıp bir kaç defa yoğuralım hamurun havasını alalım.
- Hamurumuzu dan 16 tane bezeler elde edelim. Merdane yardımıyla açalım ben çay bardağı ile yuvarlaklar oluşturdum.
- Hazırladığımız hamurları kızdırdığımız sıvı yağ içerisinde artlı önlü olacak halde orta ateşte tüm bezelerimiz bitecek biçimde pişirelim. Sıcak sıcak servis edelim. Afiyet olsun 🤗🤗.
Mayalı Hamur Puffidik Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






