Mayalı Hamur Puffidik

Mayalı Hamur Puffidik Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım paket yaş maya
  • 1,5 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 su bardağı ılık su
  • 4 su bardağı un

Kızartmak için ;

  • Sıvı yağ

Mayalı Hamur Puffidik Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamurumuzu yoğurmak için uygun bir kap içerisine maya,şeker, ılık suyu alalım ve maya çözülene kadar karıştıralım.
  2. Sonrasında mayanın etkinleşmesi için üzerini 5 dakika streç flim ile kapatalım.
  3. Süre sonunda streçi kaldırıp tuzu ekleyelim ve unu eleyerek hamur kıvamına getirerek yoğuralım.
  4. Hafif ele yapışan yumuşak kıvamlı hamur elde edelim.
  5. Hamurumuzu yoğurduktan sonra üzerini streçleyelim ve pak bez ile sararak 40 dakika dinlenmeye bırakalım.
  6. Tezgah üzerine un serperek daha sonra dinlenen hamurumuzu tezgahın üzerine alıp bir kaç defa yoğuralım hamurun havasını alalım.
  7. Hamurumuzu dan 16 tane bezeler elde edelim. Merdane yardımıyla açalım ben çay bardağı ile yuvarlaklar oluşturdum.
  8. Hazırladığımız hamurları kızdırdığımız sıvı yağ içerisinde artlı önlü olacak halde orta ateşte tüm bezelerimiz bitecek biçimde pişirelim. Sıcak sıcak servis edelim. Afiyet olsun 🤗🤗.

Mayalı Hamur Puffidik Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Patatesli Yumurta
Etli Patlıcan (Fırında)
Kısır Tarifi
Elmalı Kek
Un Kurabiyesi
Tavuk Dürüm (Efsane Lezzet)
Hdabla | © 2025 |