Mascarponeli Meyveli Tart

Mascarponeli Meyveli Tart Tanımı İçin Malzemeler

Tart tabanı için:

  • 2,5 su bardağı un (300gram)
  • 2 çorba kaşığı şeker
  • 170 gram soğuk tereyağı
  • 2 tatlı kaşığı portakal yahut limon rendesi (ben portakal aroması kullandım)

İçi için:

  • Yarım kilo mascarpone peyniri
  • 2 tane yumurta
  • 1 paket vanilya şekeri

Üstüne;

  • Mevsimlik meyve yahut benim üzere vişne konservesi kullanabilirsiniz (Hatta meyvesiz bile yapabilirsiniz)

Mascarponeli Meyveli Tart Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tabanı için materyallerimizi bir kaba alıp yoğuralım ve tart kalıbına alalım.
  2. Tabanı 180c ye ısınmış fırında 20 dakika pişirelim, isterseniz benim üzere hamurun üstünü fırın kağıdıyla örtüp kağıdın üstüne bir ölçü yük, mesela kuru fasulye/ nohut dökebilirsiniz, bu tabanın pişirme sırasında kalkmasını önler.
  3. Tabanımız fırındayken tartın içini hazırlayalım. Büyük bir kaba mascarpone peynirini, şekeri ve vanilya şekerini mikser ile çırpalım.
  4. Yumurtaları da ekleyip biraz daha çırpalım.
  5. Tabanımızı fırından aldıktan sonra üstündeki fırın kağıdını ve kullandığımız yükü çıkaralım ve mascarpone harcını tabanımızın üstüne dökelim.
  6. Meyve kullanıyorsak üstüne dizelim.
  7. Tartı fırında 180c de 20 dakika yahut üstü biraz kızarana kadar pişirelim ve soğumasını bekleyip servis edelim. Afiyet olsun!.

Mascarponeli Meyveli Tart Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Avşar Kebabı
Tam Buğday Unlu Poğaça
Portakallı Çilek Rüyası
Lahmacun
Haşhaşlı Rulo Kruvasan Poğaça
Kıymalı Kol Böreği
Hdabla | © 2025 |