Mascarponeli Meyveli Tart
Mascarponeli Meyveli Tart Tanımı İçin Malzemeler
Tart tabanı için:
- 2,5 su bardağı un (300gram)
- 2 çorba kaşığı şeker
- 170 gram soğuk tereyağı
- 2 tatlı kaşığı portakal yahut limon rendesi (ben portakal aroması kullandım)
İçi için:
- Yarım kilo mascarpone peyniri
- 2 tane yumurta
- 1 paket vanilya şekeri
Üstüne;
- Mevsimlik meyve yahut benim üzere vişne konservesi kullanabilirsiniz (Hatta meyvesiz bile yapabilirsiniz)
Mascarponeli Meyveli Tart Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tabanı için materyallerimizi bir kaba alıp yoğuralım ve tart kalıbına alalım.
- Tabanı 180c ye ısınmış fırında 20 dakika pişirelim, isterseniz benim üzere hamurun üstünü fırın kağıdıyla örtüp kağıdın üstüne bir ölçü yük, mesela kuru fasulye/ nohut dökebilirsiniz, bu tabanın pişirme sırasında kalkmasını önler.
- Tabanımız fırındayken tartın içini hazırlayalım. Büyük bir kaba mascarpone peynirini, şekeri ve vanilya şekerini mikser ile çırpalım.
- Yumurtaları da ekleyip biraz daha çırpalım.
- Tabanımızı fırından aldıktan sonra üstündeki fırın kağıdını ve kullandığımız yükü çıkaralım ve mascarpone harcını tabanımızın üstüne dökelim.
- Meyve kullanıyorsak üstüne dizelim.
- Tartı fırında 180c de 20 dakika yahut üstü biraz kızarana kadar pişirelim ve soğumasını bekleyip servis edelim. Afiyet olsun!.
Mascarponeli Meyveli Tart Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









