Maş Fasülyesi Mezesi

Maş Fasülyesi Mezesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı maş fasulyesi
  • 1/2 (yarım) su bardağı tahin
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 adet limon suyu
  • 1 çay bardağı su
  • 1 adet sarımsak
  • Arzuya nazaran kimyon, pul biber

Maş Fasülyesi Mezesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Maş fasülyelerini haşlıyoruz suyunu süzdükten sonra bir kenara kaldırıyoruz.
  2. Sos için 1 adet limonu sıkın akabinde içine 1 çb su koyun, 1 çk tuz, 3 yk zeytinyağı, bir diş sarımsağı eziyoruz koyup sonrasında ise 1/2 sb tahin ekleyip homojen olana kadar karıştırın.
  3. Haşlanmış fasülyeleri ile hazırlanan bu karışımı yavaşça fasulyeleri ezmeden karıştırın. İsteğe nazaran kimyon, pul biber de koyabilirsiniz.

Maş Fasülyesi Mezesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Browni Kurabiye
Susamlı Minik Kurabiye
Poğaça Tarifi (Yumuşacık Pofuduk)
Türk Kahveli Kurabiye
Tahinli Cevizli Poğaça
Ballı Avakado
Hdabla | © 2025 |