Maş Fasülyesi Mezesi
Maş Fasülyesi Mezesi Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı maş fasulyesi
- 1/2 (yarım) su bardağı tahin
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 adet limon suyu
- 1 çay bardağı su
- 1 adet sarımsak
- Arzuya nazaran kimyon, pul biber
Maş Fasülyesi Mezesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Maş fasülyelerini haşlıyoruz suyunu süzdükten sonra bir kenara kaldırıyoruz.
- Sos için 1 adet limonu sıkın akabinde içine 1 çb su koyun, 1 çk tuz, 3 yk zeytinyağı, bir diş sarımsağı eziyoruz koyup sonrasında ise 1/2 sb tahin ekleyip homojen olana kadar karıştırın.
- Haşlanmış fasülyeleri ile hazırlanan bu karışımı yavaşça fasulyeleri ezmeden karıştırın. İsteğe nazaran kimyon, pul biber de koyabilirsiniz.
Maş Fasülyesi Mezesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






