Marzipan Kek (Marzipan Kuchen-Badem Ezmeli Kek)
Marzipan Kek (Marzipan Kuchen-Badem Ezmeli Kek) Tanımı İçin Malzemeler
Kek hamuru için;
- 250 g marzipanrohmasse (badem ezmesi: sert olması gerekiyor ekmeğe sürülen yumuşak ezmelerden değil)
- 50 ml süt
- 2 tatlı kaşığı badem yağı
- 200 gr oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı
- 150 gr toz şeker
- 1 tutam tuz
- 4 yumurta (m büyüklüğünde)
- 220 gr un (type 405)
- 3 çay kaşığı kabartma tozu
Üzeri için;
- 150 gram bitter çikolata
- 50 gr sütlü çikolata
- Portakal kabuğu rendesi (isteğe bağlı)
Kek kalıbı için;
- Biraz yumuşamış tereyağı (opsiyonel)
Marzipan Kek (Marzipan Kuchen-Badem Ezmeli Kek) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Fırını 180 dereceye (fanlı fırın: 160 derece) evvelden ısıtın.
- Marzipanı rende yardımıyla iri iri rendeleyin. ♡süt ve badem yağı ile birlikte bir karıştırma kabına alın ve el mikserinin çırpma aparatını kullanarak pürüzsüz hale gelene kadar karıştırın.
- 25×12 cm ebatlarındaki bir kek kalıbını yağlayın.
- Yumuşak tereyağını şeker ve tuzla kabarana ve beyazlaşana kadar çırpın. ♡yumurtaları azar azar ekleyip karıştırmaya devam edin.
- Unu kabartma tozuyla karıştırıp marzipan karışımıyla dönüşümlü olarak hamura ekleyin.
- Hamuru kalıba döküp, üzerini düzeltin. ♡Önceden ısıtılmış fırının alt-üst ayarlı kısmında yaklaşık 55 dakika pişirin. (bu esnada denetimli olun)
- Pişirme müddeti sonunda, kekin pişip pişmediğini bir kürdan yardımıyla denetim edin: kürdana yapışan hamur kalmamış olmalı. Piştiyse fırından çıkarın.
- Kek biraz soğuduktan sonra kalıptan çıkarın.
- Servis tabağına aldığınız kekinizi 2 saat dinlenmeye ve soğumaya bırakın.
- Üzeri için; her iki çikolatayı da iri iri doğrayıp farklı başka kaselerin içinde benmari tarzı eritin.
- Bitter çikolatayı kekin her yerine dökün ve kısa bir mühlet donmasını bekleyin.
- Donmadan evvel sütlü çikolatayı tatlı kaşığı yardımıyla ince uzun şeritler halinde keke dökün.
- Bir kürdan yardımıyla çizikler atın ve ebru desenli motifler oluşturun.
- Üzerini dilediğiniz üzere süsleyin ve çikolatayı donmaya bırakın.
- Marzipan kek yaklaşık olarak 14 dilime paylaştırılabilir. ♡Afiyet olsun♡.
Not:Marzipan kek, hava almayacak halde paketlendiğinde 3 gün sonra bile hala muhteşem nemli kalıyor. Çikolata sosu kullanmadan, keki dilimleyerek dondurup, istediğiniz vakit çözdürebilirsiniz.
Marzipan Kek (Marzipan Kuchen-Badem Ezmeli Kek) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














