Marmelatlı Kurabiye
Marmelatlı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram margarin
- Yarım çay bardağı nişasta
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- 1 pk vanilya
- 1 pk kabartma tozu
- 2 çorba kaşığı süt
- 3 su bardağı un (unun kalitesine nazaran değişebilir)
- Bir çimdik tuz
Ortasına;
- Vişneli marmalat
Marmelatlı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Margarin, pudra şekeri, nişasta yumurta yeterlice karıştırılır, sonra vanilya ,kabartma tozu, süt ve un ek edilip yumuşak bir hamur yoğurulur.
- Hamur merdane ile açılıp, çiçek halinde kalıpla kesilir ortası çukur olan cupcake kalıbına yerleştirilir(kalıbı yağlamayı unutmayın).
- Ortasına bastırılıp bir tatlı kaşığı marmalat koyulur.
- 160 derece fırında 35 dakika pişirilir.
Marmelatlı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















