Marmelatlı Kurabiye

Marmelatlı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram margarin
  • Yarım çay bardağı nişasta
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 adet yumurta
  • 1 pk vanilya
  • 1 pk kabartma tozu
  • 2 çorba kaşığı süt
  • 3 su bardağı un (unun kalitesine nazaran değişebilir)
  • Bir çimdik tuz

Ortasına;

  • Vişneli marmalat

Marmelatlı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Margarin, pudra şekeri, nişasta yumurta yeterlice karıştırılır, sonra vanilya ,kabartma tozu, süt ve un ek edilip yumuşak bir hamur yoğurulur.
  2. Hamur merdane ile açılıp, çiçek halinde kalıpla kesilir ortası çukur olan cupcake kalıbına yerleştirilir(kalıbı yağlamayı unutmayın).
  3. Ortasına bastırılıp bir tatlı kaşığı marmalat koyulur.
  4. 160 derece fırında 35 dakika pişirilir.

Marmelatlı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kolay Milföylü Börek
Yumurta Piyazı
Çıtır Patates Topları
İzmir Bombası Tarifi
Mercimek Çorbası
Nefis Bol Soslu Islak Kek Tarifi
Hdabla | © 2025 |