Marmelatlı Kurabiye
Marmelatlı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
- 1 su bardağından bir parmak eksik şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı un
Üzerine;
- 1 kase hindistan cevizi bulamak için
- 1 kase reçelin denesiz sıvı kısmı
Marmelatlı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yoğurma kabına sırasıyla tüm materyalleri ekleyip biraz sert bir kurabiye hamuru elde ediyoruz.
- Merdane ile inceltip çay bardağı ile yuvarlak biçimde kesiyoruz.
- Tepsiye dizip 180 derece fırında hafif kızarana kadar pişiriyoruz.
- Kurabiyeler soğuduktan sonra tencerede kaynattığımız sıcak reçele buluyoruz.
- Hindistan cevizine de buladiktan sonra iki saat dinlendirip servis ediyoruz. Afiyet bal şifa olsun ♥️.
Marmelatlı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












