Marmelatlı Kurabiye

Marmelatlı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram margarin
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 adet yumurta
  • 3 su bardağı kadar un

Üzeri için;

  • İstenilen renkte marmelat

Marmelatlı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Oda sıcaklığındaki margarini bir yoğurma kabına alalım. Üzerine pudra şekerini ve başka materyalleri ekleyip kulak göğsü kıvamında ele yapılmayan bir hamur yoğuralım.
  2. Küçük küçük hal verip, ortasına bir ince oklavayla hal verelim. 180 derece fırında 15 dk kadar pişirelim.
  3. Fırından çıkartıp, soğuyan kurabiyenin üzerine marmelat dökelim servise hazır.

Marmelatlı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pastane Usulü Kıyır Kıyır Poğaça
Beşamel Soslu Patatesli Tavuk
Peynirli Brokoliler
Yeşil Mercimekli Kabak Çorbası
Tarçınlı Tuzlu Kurabiye
Etli Nohut Yemeği
Hdabla | © 2025 |