Marmelatlı Kurabiye
Marmelatlı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 200 gram yumuşak tereyağı yada margarin
- 1 tane yumurta (sarısı hamura girecek beyazını dışına fındıkları bulamak için kullanıyoruz)
- 1 paket vanilya
- 1 çay bardağı şeker
- 2 su bardağı un
- Çilek yada kayısı marmelatı
- Kenarına kavrulmuş fındık, susam yada hindistan cevizi
Marmelatlı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tereyağı şeker vanilya ve yumurta sarışını elinizle karıştırın. Unu yavaş yavaş ek ederek hafif sert bir hamur elde edin. Hamuru streçleyip, buzdolabına yarım saat kaldırın.
- Ceviz büyüklüğünde koparın ortasını oklava yada elinizle bastırın. Kenarlarını yumurta beyazına bulayıp fındığa batırın.
- Çukurların içine kayısı marmeladı koyun.
- 190 derecede alt üst ayarda evvelce ısıttığımız fırında hafif üstü kızarana kadar pişirin. Birinci pişince yumuşak oluyor fakat sonrasında ağzınızda dağılan enfes bir tat oluşuyor.
Marmelatlı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







