Marmelatlı Kurabiye

Marmelatlı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 200 gram yumuşak tereyağı yada margarin
  • 1 tane yumurta (sarısı hamura girecek beyazını dışına fındıkları bulamak için kullanıyoruz)
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay bardağı şeker
  • 2 su bardağı un
  • Çilek yada kayısı marmelatı
  • Kenarına kavrulmuş fındık, susam yada hindistan cevizi

Marmelatlı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tereyağı şeker vanilya ve yumurta sarışını elinizle karıştırın. Unu yavaş yavaş ek ederek hafif sert bir hamur elde edin. Hamuru streçleyip, buzdolabına yarım saat kaldırın.
  2. Ceviz büyüklüğünde koparın ortasını oklava yada elinizle bastırın. Kenarlarını yumurta beyazına bulayıp fındığa batırın.
  3. Çukurların içine kayısı marmeladı koyun.
  4. 190 derecede alt üst ayarda evvelce ısıttığımız fırında hafif üstü kızarana kadar pişirin. Birinci pişince yumuşak oluyor fakat sonrasında ağzınızda dağılan enfes bir tat oluşuyor.

Marmelatlı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Cocoball
Pizza Poğaça
Muzlu Kek (Banana Bread)
Cevizli Soğuk Baklava
Közlenmiş Kızartma Patlıcan (Videolu)
Özel Soslu Patlıcan Kızartması
Hdabla | © 2025 |