Margarita Pizza (Margheritha Pizza – İtalyan Mutfağı)
Margarita Pizza (Margheritha Pizza – İtalyan Mutfağı) Tanımı İçin Malzemeler
Hamur için:
- 250 gram un
- 2 gram instant maya
- 6 gram tuz
- 150 ml ılık su
- 9 gram zeytinyağı
Sos için:
- 2 diş sarımsak
- 200 gram rendelenmiş domates
- 1 gram kekik
- 3 gram fesleğen
- 2 gram tuz
Margarita Pizza (Margheritha Pizza – İtalyan Mutfağı) Tanımı Nasıl Yapılır?
- 250 gram elenmiş un ile 2 gram instant maya karıştırılır. Mayayı evvelden aktive etmeye gerek yoktur. 6 gram tuz, 150 ml ılık su ve 9 gram zeytinyağı eklenerek yumuşak ve elastik bir hamur elde edilene kadar yoğrulur.
- Hamur yağlanmış bir kaba alınır, üzeri kapatılarak buzdolabında 18 saat dinlendirilir. 18 saat sonra oda sıcaklığına getirilir, tepsiye alınır ve 30 dakika bekletilir.
- 3 gram zeytinyağı tavada ısıtılır. 2 ezilmiş diş sarımsak eklenip kavrulur. Akabinde 200 gram domates, 2 gram tuz, 1 gram kekik ve 3 gram fesleğen eklenir. Karışım 5 dakika kadar pişirilerek kıvam alması sağlanır.
- Pişirilen sos, hamurun üzerine yayılır. Fırın evvelce 250°c’ye ısıtılır. Pizza fırında 6 dakika pişirilir. Fırından çıkınca üzerine parmesan rendelenir. 1. 5 dakika daha fırında pişirilir.
- Pizzayı fırından çıkardıktan sonra 1–2 dakika dinlendirin. İsterseniz taze fesleğen yaprakları ile süsleyebilirsiniz. Kenarları çıtır, ortası yumuşacık — taptaze domates soslu enfes bir margherita pizzası sizi bekliyor! afiyet olsun!
İtalyan mutfağının klasik pizzası artık sofranızda! 📸 tanımı denediyseniz bizi takip etmeyi ve beğenmeyi unutmayın!.

Margarita Pizza (Margheritha Pizza – İtalyan Mutfağı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







