Margarita Pizza (Margheritha Pizza – İtalyan Mutfağı)

Margarita Pizza (Margheritha Pizza – İtalyan Mutfağı) Tanımı İçin Malzemeler

Hamur için:

  • 250 gram un
  • 2 gram instant maya
  • 6 gram tuz
  • 150 ml ılık su
  • 9 gram zeytinyağı

Sos için:

  • 2 diş sarımsak
  • 200 gram rendelenmiş domates
  • 1 gram kekik
  • 3 gram fesleğen
  • 2 gram tuz

Margarita Pizza (Margheritha Pizza – İtalyan Mutfağı) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. 250 gram elenmiş un ile 2 gram instant maya karıştırılır. Mayayı evvelden aktive etmeye gerek yoktur. 6 gram tuz, 150 ml ılık su ve 9 gram zeytinyağı eklenerek yumuşak ve elastik bir hamur elde edilene kadar yoğrulur.
  2. Hamur yağlanmış bir kaba alınır, üzeri kapatılarak buzdolabında 18 saat dinlendirilir. 18 saat sonra oda sıcaklığına getirilir, tepsiye alınır ve 30 dakika bekletilir.
  3. 3 gram zeytinyağı tavada ısıtılır. 2 ezilmiş diş sarımsak eklenip kavrulur. Akabinde 200 gram domates, 2 gram tuz, 1 gram kekik ve 3 gram fesleğen eklenir. Karışım 5 dakika kadar pişirilerek kıvam alması sağlanır.
  4. Pişirilen sos, hamurun üzerine yayılır. Fırın evvelce 250°c’ye ısıtılır. Pizza fırında 6 dakika pişirilir. Fırından çıkınca üzerine parmesan rendelenir. 1. 5 dakika daha fırında pişirilir.
  5. Pizzayı fırından çıkardıktan sonra 1–2 dakika dinlendirin. İsterseniz taze fesleğen yaprakları ile süsleyebilirsiniz. Kenarları çıtır, ortası yumuşacık — taptaze domates soslu enfes bir margherita pizzası sizi bekliyor! afiyet olsun!

İtalyan mutfağının klasik pizzası artık sofranızda! 📸 tanımı denediyseniz bizi takip etmeyi ve beğenmeyi unutmayın!.

Margarita Pizza (Margheritha Pizza – İtalyan Mutfağı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tavada Kazandibi-pratik
Tahinli Muhallebi
Kurabiye Tarzı Kıyır Kıyır Poğaça
Girit Usulü Bezelye
Kurabiye Muhallebi Karışımı Nefis Bir Tatlı
Pastane Usulü Ekler
Hdabla | © 2025 |